Op 35-jarige leeftijd horen dat je darmkanker hebt, het overkwam mij. Mijn onbezorgde leven veranderde plotseling in een levensstrijd. Een zware reis waarin ik moeilijke keuzes moest maken.

Het proces was niet alleen moeilijk voor mezelf, maar ook voor mijn dierbaren. Al snel bleek dat de keuzes niet alleen van mij waren, maar ook van mijn omgeving. En dat vond ik soms moeilijk, want ik liet mij vaak leiden door de meningen en gevoelens van anderen. Ik moest leren mijn eigen hart te volgen.

Het was een fysiek en emotioneel gevecht, maar het heeft me zoveel kracht en inzicht gegeven! Want behalve het overwinnen van de ziekte leerde ik echt te voelen, te luisteren naar mijn lijf. Ik leerde beslissingen te maken die helemaal van mij waren en niet van iemand anders. Ik leerde los te komen van patronen en gewoontes die ik in mijn jeugd had aangeleerd. Ik leerde echt mezelf te worden. Vragen als: waarom overkomt mij dit, waarom heb ik signalen genegeerd, waarom wil ik het wegstoppen, kon ik beantwoorden door steeds meer naar mijn lichaam en mijn hart te luisteren. 

En nu, met alles wat ik heb geleerd en meegemaakt onderweg, wil ik iets doen. Ik wil met die hele mooie grote rugzak, de wijsheid die ik heb, de wereld in en anderen helpen.

Margje Timmerman
06-22511245